Betty Kloosterman

betty-kloostermanBetty Kloosterman (1968) aquarelleert al vanaf 1994 en is voornamelijk autodidact. Zij heeft slechts twee jaar les gehad. In het begin schilderde zij op aquarelpapier, maar vanaf 2007 is zij overgestapt op canvas- en linnendoek. Zij vindt aquarel een geweldig medium waarin veel mogelijkheden zitten. Haar werken worden, door het gebruik van felle kleuren, vrolijke schilderijen. Het zijn vooral dieren en bloemen die het onderwerp zijn waarbij ze deze zo uniek mogelijk wil weergeven of door  er een bijzondere compositie of een apart formaat aan te geven. De dieren die u ziet zijn : herten, kippen en pauwen met hun eigenzinnige en pittige karakters.

Bij de bloemen vindt u vooral de felgekleurde papavers terug.

“Het voordeel van aquarellen op doek,” zegt Betty, “is dat het een andere uitstraling heeft dan een aquarel op papier”.

 

Het werk van Betty Kloosterman heeft inmiddels bekendheid gekregen over de hele wereld. Haar werk is te vinden in o.a. Duitsland, Amerika, Zuid Afrika en Canada. Natuurlijk ook in eigen land, waaronder bij de diverse VVV’s.

 

Betty werkt ook in opdracht. “Dat is geen probleem; de prijs wordt in overleg afgestemd en de regel die ik hanteer is: “No cure, no pay.”