René Appels

René Appels (1947)rene-appels

is, na het behalen van zijn akte aan de Kweekschool in Breda, het onderwijs ingedoken. Tijdens de eerste jaren haalde hij bevoegdheden voor Engels, Biologie en Tekenen. In de jaren zeventig stapte hij over naar het Middelbaar Onderwijs en heeft daar naast zijn benoeming als leraar voor de bovengenoemde vakken ook nog de rol als adjunct directeur en voorzitter van het schoolbestuur vervult. In deze schoolperiode kwam het tekentalent naar voren in de vorm van hilarische tekeningen met diverse onderwerpen die in de taalgroep gebruikt werden voor een SO. ( Schoolonderzoek)

In de jaren tachtig ging hij voor een multinational werken als managementtrainer, senior consultant, loopbaanplanning, – begeleiding, organisatiedeskundige en bezocht zo meer dan de helft van de wereld.

Nu hij met pensioen is en zijn wereld erg klein geworden is  kunnen zijn talenten weer volop benut worden. Hij schreef een boek in 2014: “Haal eruit wat erin zit “ Zijn kritische blik op alledaagse en politieke onderwerpen.

Zijn pentekeningen doen denken aan de puzzels van Van Haasteren, maar zijn toch totaal anders.

Zijn werk: “Zo zie ik Berkelland “heeft hoge ogen gescoord tijdens de kunstwedstrijd van BArt afgelopen jaar.